kolegij

Foto - Sustav vaučera za obrazovanje sve popularniji u našoj županiji: '54 posto korisnika su žene'

Objavljeno: 26.01.2024. 14:09

Zadnja izmjena: 26.01.2024. 17:23

Foto: Ilustracija

Da nikada nije kasno za stjecanje i usavršavanje novih vještina traženih na tržištu rada istaknuto je na kolegiju ravnatelja srednjih škola kojima je osnivač Varaždinska županija gdje im je predstavljen sustav vaučera za obrazovanje Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Trenutno su pružatelji vaučera Elektrostrojarska škola Varaždin, Strojarska i prometna škola Varaždin, Strukovna škola Varaždin i Srednja škola Ludbreg koje ukupno provode 85 programa stjecanja znanja i vještina. 

- Naš je cilj da se sve naše srednjoškolske ustanove uključe u sustav vaučera, samim time pružajući što više programa obrazovanja za korisnike, čime korisnik, odnosno zaposlena ili nezaposlena osoba dobiva tu dodanu vrijednost na tržištu rada – rekao je pročelnik za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

Predstojnica HZZ – Područni ured Varaždin Branka Šaško istaknula je kako je od početka programa u Varaždinskoj županiji zaprimljeno 573 zahtjeva, od čega su odobrena 462 zahtjeva, odnosno 81%.

- Samo u 2023. godini odobrili smo 267 zahtjeva. Najtraženiji su bili, između ostalih, programi za knjigovođe, internet marketing i brendiranje, rukovanje viličarom u skladišnom prostoru, Front-End developer. Žene čine 54% od ukupnog broja korisnika vaučera, a najviše nam se uključuju mladi između 25 i 35 godina – rekla je Šaško.

Komentari