odlični rezultati

Foto - Održan prijem za robotičare i statističarke osvajače medalja na natjecanjima

Objavljeno: 29.06.2023. 12:29

Zadnja izmjena: 29.06.2023. 12:29

Povodom nedavno održanog European RoboCup Junior 2023. koje se održalo početkom lipnja u Varaždinu te ostvarenih odličnih rezultata Hrvatske, župan Anđelko Stričak priredio je prijem za osvajače zlatne, srebrne i brončane medalje.

Tako su pod mentorstvom Ivice Kolarića prvo mjesto u CoSpace kategoriji  osvojili Filip Smuđ, Gabrijel Kraljić i Petar Habek, Franko Prikratki osvojio je treće mjesto u kategoriji Soccer Lightweight Entry, a Borna Svržnjak osvojio je treće mjesto u kategoriji Soccer Lightweight, dok su Filip Melnjak, Barbara Prutki i Ivan Melnjak osvojili treće mjesto u kategoriji CoSpace Advanced pod mentorstvom Gorana Šporčića.

Prijem je bio prilika da župan čestita  i učenicama Prve Gimnazije Varaždin Leoni Pačalat i Jeleni Nakić na vrhunskim rezultatima koje su ostvarile na jedinstvenom Statističkom natjecanju koje organizira Eurostat gdje su na nacionalnoj razini osvojile drugo mjesto, dok su u europskoj fazi natjecanja, u vrlo jakoj konkurenciji, osvojile treće mjesto pod mentorstvom profesorice Lare Novak.

- Veseli nas uspješno organizirano prvenstvo, a poglavito rezultati koje su ostvarili naši učenici. Svi naši učenici koji osvajaju medalje na Međunarodnim natjecanjima imaju prema Županijskoj odluci pravo na stipendije i na određene novčane nagrade. Osim robotičara, učenice iz Prve gimnazije ostvarile su odličan rezultat na održanom  Europskom statističkom natjecanju te mogu reći da svjedočimo sjajnim rezultatima učenika i učenica, njihovih mentora i profesora. Vjerujem da smo ponosni na njihove uspjehe - rekao je Stričak.

Komentari