Udruga Međimurec

Foto - Održana redovna godišnja Skupština Udruge uzgajivača međimurskog konja

Objavljeno: 05.02.2024. 08:28

Zadnja izmjena: 05.02.2024. 08:33

Foto: Matija Ladić

Prvi koraci pokrenuti početkom 2023. godine su sastanak izaslanstva sastavljen od rukovodstva UUMK i Međimurske županije, u prostorijama Ministarstva poljoprivrede sa ministricom poljoprivrede te njezinom stručnim suradnicima.

Dogovorom i potvrdom Upravnog odbora UUMK se uključila u revitalizaciju pašnjaka na lokalitetu u Žabniku, preuzela upravljanje nad lokalitetom i sklopila sporazum o prijenosu prava vlasništva nad preostalim grlima. U proračun Međimurske županije uvrštena su dva programa, jedan u vidu Ugovora o izravnoj dodjeli financijskih sredstava za provedbu projekta 'Uzgoj i zaštita autohtone pasmine -Međimurski konj' te drugi koji se odnosi na uzgajivače u vidu potpore male vrijednosti. Od događaja tijekom godine izdvojili su sudjelovanje u mimohodu Udruge 'Međimurski konjari' u Savskoj Vesi, izložbu međimurskog konja na MESAP-u u sklopu manifestacije 'Međimurska škrinjica' te sudjelovanje na manifestaciji 'F Čavci pre kovačnici'.

- Planovi za 2024. godinu uključuju revitalizaciju pašnjaka u Žabniku i zapošljavanje radnika koji će brinuti o konjima, omasovljenje broja grla, kupnja prikolice za prijevoz konja, organizacija izložbe međimurskog konja u sklopu manifestacija diljem Međimurske županije i sudjelovanje na svim događanjima na koje ćemo biti pozvani, i van granica Međimurja - rekao je Matija Ladić, predsjednik Udruge uzgajivača međimurskog konja.

Komentari