varaždinska županija

Foto - Održana redovna sjednica upravnog odbora Županijskog saveza poljoprivrednih udruga

Objavljeno: 20.12.2023. 08:48

Zadnja izmjena: 20.12.2023. 08:48

Raditi na prepoznatljivosti udruga članica Saveza, njihovih proizvoda, kao i na osnaživanju svojih članova – nit je vodilja Županijskog saveza poljoprivrednih udruga.

Iz tog razloga Županijski savez poljoprivrednih udruga tijekom 2023. godine organizirao je niz aktivnosti koje je predsjednica Marija Cafuk predstavila na redovnoj sjednici upravnog odbora Saveza.

- Organizirali smo, između ostalog, drugi po redu „Sajam udruga u poljoprivredi Varaždinske županije“, 17. natjecanje orača Varaždinske županije, sudjelovali smo u organizaciji gospodarskog sajma u sklopu manifestacija „Zeljarijada“, manifestaciji „Ženska kreativnost u ruralnom životu“, predstavljali se na niz manifestacija diljem Varaždinske županije, ali i šire, kao što su Agrofest u Srednjoj školi „Arboretum Opeka“, te 19. natjecanju oranja u RH, organizirali niz predavanja za poljoprivrednike, te sudjelovali u humanitarnoj akciji za Zakladu Vita - podjeli sarme, te brojnim drugim aktivnostima – nabrojala predsjednica Saveza.

Okupljene je pozdravila zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec.

- Izuzetno smo ponosni na naše poljoprivrednike koji unatoč svim izazovima s kojima se suočavaju, marljivo rade i kontinuirano ulažu u razvoj svoje proizvodnje, a rezultati su itekako vidljivi – brojni naši proizvodi prepoznati su na tržištu i pronašli su put do svojih kupaca – rekla je zamjenica Zagorec, istaknuvši kako će Županija i dalje podupirati poljoprivrednike u njihovom radu.

Komentari