općina petrijanec

Foto - Općini Petrijanec 56 tisuća eura za projekt LED rasvjete

Objavljeno: 30.03.2024. 16:38

Zadnja izmjena: 30.03.2024. 16:39

U četvrtak je potpisan novi Ugovor o sufinanciranju komunalnih radova na području Općine Petrijanec.

Nakon provedene prve tri faze projekta uvođenja LED rasvjete u kojoj su naselja Majerje, Petrijanec, Strmec Podravski i Družbinec u potpunosti opremljena novom ekološki prihvatljivom LED rasvjetom uz sufinanciranje Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije slijedi zadnja faza projekta uvođenja nove rasvjete te će tako Općina Petrijanec u potpunosti biti modernizirana LED rasvjetom.

Načelnik Željko Posavec potpisao je Ugovor o sufinanciranju s ministrom Šimom Erlićem, a prema kojem će ga Ministarstvo sufinancirati s ukupno 56 tisuća EUR-a uz mogućnost povećanja iznosa sredstava, a preostali dio sredstava osigurati će se iz proračuna.

- Općina Petrijanec nastavlja s provođenjem projekata radi ostvarivanja dugoročnih ciljeva stvaranja modernog i ekološki prihvatljivog modela sustava javne rasvjete. Nova i modernizirana rasvjeta znači uštede u proračunu na potrošnji električne energije a u ovim vremenima energetske krize to nam je iznimno važno. Sredstva koja ostanu u proračunu moći će se iskoristiti za druge svrhe od školstva, daljnjih komunalnih ulaganja, pomaganja udrugama do daljnjeg uređenja naše Općine - rekao je Posavec.

Dodaje kako će ukupno u Novoj Vesi Petrijanečkoj biti tako zamijenjeno 148 rasvjetnih tijela novom ekološkom LED rasvjetom te će svaki rasvjetni stup imati ekološki prihvatljiviju rasvjetu. U naselju Zelendvor tako će 23 stare svjetiljke biti zamijenjene sa 39 novih pa će i u Zelendvoru svaki stup imati svoju svjetiljku što do sada, ističe, nije bio slučaj.

Komentari