lijepe vijesti

Foto - Općini Petrijanec dodjeljeno priznanje 'Općina - prijatelj djece'

Objavljeno: 21.12.2023. 18:17

Zadnja izmjena: 21.12.2023. 18:17

Općina Petrijanec postala je Općina prijatelj djece, a kako je istaknula predsjednica Saveza Društva 'Naša Djeca' Aida Salihagić Kadić, prilikom dodjele priznanja, ovaj naziv je najviše javno društveno priznanje.

Ovo priznanje, kako kaže, dodjeljuje se za ostvarivanje prava i potreba djece priznatih u Konvenciji UN-a o pravima djeteta, za postignuti uzornu skrb, za osmišljeno ostvarivanje aktivnosti djece i za djecu te za učinke koji unaprjeđuju i uljepšavaju život djece. 

- U ostvarivanje dječjih prava Općina Petrijanec svake godine ulaže četvrtinu godišnjeg proračuna i mislim da to dovoljno govori samo za sebe. Da su nam djeca iznimno važna dokazuje, među ostalim, i odluka da za vrijeme dok su vrtići bili zatvoreni zbog pandemije koronavirusa, Općina financirala subvenciju u 100-postotnom iznosu neovisno o prisustvu djeteta u ustanovi predškolskog odgoja, a ove godine imali smo dva mjeseca besplatan vrtić za roditelje a u našoj sredini vrtić je pristupačniji za roditelje (87 € za prvo dijete i 67€ za drugo dijete, treće besplatno) uspoređujući jedinice lokalne samouprave u Varaždinskoj županiji. Financiramo i rad tri učiteljice u produženom boravku te je cijena produženog boravka za cijeli mjesec učenika nižih razreda manja od 46.45€ po učeniku za roditelje - rekao je načelnik Željko Posavec. 

Uz to, Općina Petrijanec dogradit će vrtić gdje će se moći smjestiti još četiri odgojne skupine, a napravit će se i dvorana. Riječ je o investiciji vrijednoj oko 1,8 milijuna eura. 

Komentari