Općina Petrijanec

Foto - Petrijanec nabavio nove garderobne ormariće za učenike škole u Novoj Vesi

Objavljeno: 05.09.2023. 17:22

Zadnja izmjena: 05.09.2023. 17:28

U Područnoj školi Nova Ves u Općini Petrijanec na početku nove školske godine đake su osim školskog pribora, bilježnica i likovnih mapa dočekali i novi garderobni ormarići, njih 40, u koje će učenici moći odlagati svoje kapute, cipele i ostale stvari koje im ne stanu u torbu.

Ormariće je u cijelosti financirala Općina Petrijanec proračunskim sredstvima u iznosu od 1.451 euro, navode danas iz te općine.

– Kontinuirano radimo na poboljšanju materijalnih i tehničkih uvjeta rada u našim odgojno-obrazovnim ustanovama jer nam je cilj da naši učenici, kao i djelatnici, imaju kvalitetan i ugodan prostor za rad i učenje. Smatramo da se korištenjem ormarića kod učenika razvija osjećaj odgovornosti i čuvanja kako vlastite tako i školske imovine i ovim putem skrećemo pozornost da učenici budu oprezni s čuvanjem ključa – rekao je načelnik Željko Posavec.

Dodao je da su, nakon što je Općina financirala ormariće za Osnovnu školu Petrijanec sa 6.636 eura, iste uvjete željeli omogućiti i polaznicima područne škole u Novoj Vesi Petrijanečkoj, jer je nabava školskih ormarića stvarna potreba učenika svih osnovnih škola.

Komentari