SPORT U LUDBREGU

Foto - Počela izgradnja ludbreškog atletskog stadiona

Objavljeno: 28.11.2021. 08:00

Zadnja izmjena: 28.11.2021. 08:08

Ulaganje u sportsku infrastrukturu svaka jedinica lokalne uprave i samouprave stvara preduvjete za ozbiljnije bavljenje sportom, pa je tako i Grad Ludbreg omogućuje svojim sportašima i rekreativcima korištenje kvalitetnih sportskih terena

Osim onih vrhunskih i profesionalnih, koji redovno stasaju u Ludbregu, prije svega ti tereni su namijenjeni mladim generacijama bavljenje različitim vrstama sportova i korištenje kvalitetnih sportskih terena.

- Ludbreg u ovom okruženju pruža najviše mogućnosti za bavljenje različitim vrstama sportova. Želja nam je da gradnjom gradskih bazena omogućimo i bavljenje sportom na vodi – vaterpolom, plivanjem ili nekim drugim sadržajem. Isto tako, gradnjom atletske staze vrijedne 1,2 milijuna kuna, a koju gradimo u suradnji s resornim ministarstvom, proširit ćemo sportsku ponudu i za rekreativce i za mlade ljude. Time ćemo proširiti sve opcije koje grad treba nuditi svojim sugrađanima, rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Pomoćno igralište na Podravini

Intenzivno se radi na prvoj fazi atletskog stadiona. U tijeku su radovi izgradnje 300 metara atletske staze koja omogućuje natjecanje svih uzrasta do starijih juniorskih uzrasta.

– S jedne strane otvaramo tu mogućnost, a s druge strane omogućujemo i Srednjoj školi da možda na tim sportskim terenima mogu imati i tjelesni s obzirom da se tamo završava i košarkaško igralište zatvorenog tipa za koje je Grad Ludbreg izdvojio 400-tinjak tisuća kuna, a očekujemo i gradnju teniskih terena. Čekamo i još jedan projekt koji bi upotpunio cijelu tu priču na Sportskom parku Podravine, a to je gradnja umjetne trave na igralištu pokraj stadiona Podravine, čime bismo dodatno omogućili ne samo treniranje našim sportašima, nego u zimskim mjesecima i dolazak sportskih klubova izvan Ludbrega koji bi mogli na toj umjetnoj travi trenirati, ali i odrađivati službene utakmice, dodao je gradonačelnik Bilić.

Istovremeno je završeno uređenje rukometnog i malonogometnog igrališta kod ludbreške osnovne škole.

- Riječ je o projektu kojeg radimo zajedno s Varaždinskom županijom i vrijedan je pola milijuna kuna. Ove godine smo obnovili i košarkaško igralište kod škole, odbojkaško igralište za odbojku na pijesku u Ludbregu i Kućanu i time otvorili dodatne opcije za sve koji se žele baviti sportom, najavio je Bilić.

Komentari