brončana maketa

Foto - Nova instalacija za slijepe i slabovidne osobe ispred Starog grada Varaždin

Objavljeno: 24.06.2023. 08:41

Zadnja izmjena: 24.06.2023. 08:41

Ispred najposjećenije varaždinske turističke znamenitosti, utvrde Stari grad, postavljena je instalacija - brončana maketa koja će slijepim i slabovidnim osobama omogućiti doživljaj ljepote i monumentalnosti tog prepoznatljivog simbola Varaždina.

Svojim radom postavljanje instalacije omogućili su članovi Lions kluba Varaždin o čemu su govorili predsjednik Miroslav Sardelić i nova predsjednica Maja Šmic koja će uskoro preuzeti tu dužnost. Kako je naglasila, u varaždinski Lions klub pristigla je humanitarna snaga mlađih ljudi koji su željni i voljni pomoći u realizaciji brojnih ovakvih projekata.

Direktorica ureda Turističke zajednice Grada Varaždina Jelena Toth zahvalila je članovima Lions kluba koji su omogućili postavljanje instalacije i time povećali atraktivnost ove turističke točke. Iznijela je i pohvalni podatak da je u lipnju za čak 320 posto povećan broj dolazaka gostiju u Varaždin.

Zamjenik gradonačelnika Grada Varaždina Miroslav Marković zahvalio je članovima Lions kluba koji su, kako je rekao, "na svojim leđima iznijeli ideju i realizaciju ove prekrasne instalacije, kulise Varaždina koju moramo i dalje čuvati i uređivati". Pozvao je sugrađane da paze na gradsku imovinu, a svaku vrstu eventualnog vandalizma prijave.

Komentari