evo što je rečeno

Foto - Na radnom sastanku Hrvatskih voda i Županije dogovorena sanacija 10 klizišta u tri naše općine

Objavljeno: 10.01.2024. 13:44

Zadnja izmjena: 10.01.2024. 13:44

Na inicijativu župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka održan je radni sastanak s predstavnicima Hrvatskih voda te načelnicima nekoliko Općina. 

Župan Stričak rekao je kako je radni sastanak organiziran s ciljem da se raspravi o investicijama državnih institucija u tom dijelu Varaždinske županije.

- Cilj Varaždinske županije je ravnomjerni razvoj komunalne infrastrukture na cijelom njenom području. Stoga smo na sastanku raspravljali o sanaciji klizišta u koje bi se krenulo uz sufinanciranje Hrvatskih voda. Potom, s direktorom Varkoma Brunom Isterom razgovaralo se o izradi tj. doradi koncepcijskog rješenja Studije zaštite voda Varaždinske županije – rekao je župan Stričak.

Direktor Hrvatskih voda VGO gornja Sava Tomislav Suton istaknuo je kako su najveće potrebe u vidu sanacije klizišta.

- Na sastanku je tako dogovorena sanacija deset klizišta na području općine Breznica, Visoko i Breznički Hum koje su pod ingerencijom Hrvatskih voda VGO gornja Sava. Ukupni iznos sufinanciranja kretat će se između 500 i 600 tisuća eura. Početak samih radova ovisit će o dinamici općina - zaključio je.

Na sastanku su bili, osim predstavnika Hrvatskih voda, i predstavnici ŽUC-a Varaždinske županije, Hrvatskih cesta PJ Varaždin, HEP-a Terenska jedinica Sv. Ivan Zelina, načelnik Općine Breznica Stjepanom Krobotom, Općine Visoko Dragutin Mateković, Općine Breznički Hum Zoran Hegedić.

Komentari