Grad Lepoglava

Foto - Škvarić uručio potpore za 24 novorođenčadi u Lepoglavi

Objavljeno: 05.09.2023. 17:52

Zadnja izmjena: 05.09.2023. 17:58

Gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić uručio je roditeljima novorođene djece s gradskog područja jednokratne gradske novčane potpore, a na drugoj podjeli tih potpora u ovoj godini podijeljeno ih je 24 za isto toliko novorođene djece, u ukupnom iznosu od 12.095 eura, priopćeno je iz Grada.

– Ovom potporom, za koju znamo da u odnosu na troškove obitelji s novorođenim djetetom nije velika, želimo pokazati mladim obiteljima da Grad Lepoglava stoji uz njih i njihove najmlađe članove uz koje će biti i tijekom njihova školovanja, rada, pa sve do njihove starosti. Iznos potpore povećali smo za 100 posto u odnosu na proteklu godinu i ona sada iznosi 400 eura za prvo rođeno dijete, 550 eura za drugo te 650 za treće i svako sljedeće dijete. Imamo i poseban dodatak za dvojčeke i trojčeke od 1.500 do 2.000 eura. Veseli nas broj novorođenih. Naime, prethodno ove godine podijelili smo već 20 potpora, a nadam se da ćemo do kraja godine podijeliti još barem toliko – istaknuo je gradonačelnik Škvarić.

Podsjetio je da Grad Lepoglava provodi niz drugih mjera demografske politike, kao što su dodjela potpora mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja ili sufinanciranje pohađanja dječjih vrtića na gradskom području u kojima nema lista čekanja. Uz novčane potpore, ovom su prigodom roditeljima uručeni cvjetni buketi i slatki pokloni kao dodatan znak pažnje, ističe se u priopćenju.

 

Komentari