Općina Bednja

Foto - Tradicionalni Etno festival u Cvetlinu oduševio brojnu publiku

Objavljeno: 16.07.2023. 17:57

Zadnja izmjena: 16.07.2023. 18:05

Etno festival Cvetlin, poseban po tome što njeguje tradicionalnu narodnu glazbu sjeverozapadne Hrvatske, održan je po 35. put pred brojnom publikom u Cvetlinu, koju su oduševili nastupi šest glazbenih sastava iz Varaždinske i Međimurske županije te susjedne Slovenije, priopćeno je danas iz Općine Bednja.

Festival je u subotu otvorila zamjenica župana Silvija Zagorec, a nastupili su Meruljeki, Dodir srca, Vinski bratje, KUD Cvetlinski zvon, Zagorski bećari i Cvetlinčani. Svi su bili nagrađeni gromoglasnim pljeskom, a posebno Zagorski bećari koji su odnijeli pobjedu po izboru publike, ali i odluci stručnog žirija. Drugo mjesto osvojio je KUD Cvetlinski zvon, a treće Meruljeki.

Organizator Etno festivala je ponovno bio DVD Cvetlin, a uz potporu Ministarstva kulture i medija, Varaždinske županije, Općine Bednja i TZ Trakošćan – Općina Bednja, navodi se u priopćenju.

- Općina Bednja izuzetno se ponosi cvetlinskim festivalom, koji njeguje tradiciju i naše zagorske popevke, kao i na naše mužikaše koji nam sve uljepšavaju. Izuzetno sam zahvalan DVD-u Cvetlin i svima koji su sudjelovali u organizaciji, kao i KUD-u Cvetlin koji pronosi glas bednjanskoga kraja i svojega mjesta, ne samo u Hrvatskoj, nego i diljem Europe. Cvetlin je ponos Bednje – istaknuo je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

Komentari