treći adventski vikend

Foto - U atriju Županijske palače humanitarna podjela sarme i izložba tradicijskih igračaka

Objavljeno: 16.12.2023. 13:09

Zadnja izmjena: 16.12.2023. 13:09

Treća adventska subota u atriju Županijske palače okupila je veliki broj građana i posjetitelja koji su došli uživati u ukusnoj sarmi, ali i izložbi tradicijskih igračaka koji su sve okupljene vratili u neka prošla zaboravljena vremena.

Humanitarnu podjelu sarme organizirala je Zaklada VITA koja pomaže djeci oboljeloj od malignih i drugih teških bolesti uz pomoć Županijskog saveza poljoprivrednih udruga, a za dobro raspoloženje pobrinuli su se pjevač Nenad Kumrić Charlie i zbor udruge umirovljenika. Etnolog Tibor Martan i autor izložbe koja se može razgledati do 6. siječnja slijedeće godine u holu Županijske palače je istaknuo kako nas ova izložba pokušava vratiti u nekadašnja vremena.

- Od prvog prosinca na prozorima Županijske palače nalazi se najveći adventski kalendar u Hrvatskoj. Prošli tjedan naši su građani ovdje mogli probati starinske, odnosno tradicionalne božićne  kolače. Mi stariji mogli smo se prisjetiti tih okusa, a mlađi probati. Danas se održava izložba starih tradicijskih igračaka kako bi mlađi naraštaji vidjeli čime smo se to nekad mi igrali. Uz sve to, održava se i jedna humanitarna akcija. Uz jedno takvo blagdansko raspoloženje - jedna lijepa akcija za potrebite - rekao je župan te dodao kako zaklada Vita tijekom cijele godine pomaže potrebitima.

Komentari