Grad Ludbreg 

Foto - U Ludbregu potpisani ugovori o stipendiranju 18 učenika i 21 studenta

Objavljeno: 18.12.2023. 17:56

Zadnja izmjena: 18.12.2023. 18:17

U vijećnici ludbreškog Centra za kulturu i informiranje "Dragutin Novak" potpisani su ugovori o korištenju stipendija Grada Ludbrega s novim korisnicima, među kojima je 18 učenika i 21 student, izvijestili su danas iz tog Grada.

Uz gradonačelnika Dubravka Bilića, studente, učenike i njihove roditelje pozdravio je i predsjednik Gradskog vijeća Darko Jagić, pri čemu  su im zaželjeli puno dobrih ocjena, malo stresa i poručili im da se Grad trudi biti im potpora u njihovom obrazovanju.

– Ove godine povećali smo stipendije učenicima srednjih škola na 50 eura, studentima koji studiraju na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije na 100 eura odnosno na 130 eura za studente i studentice koji studiraju izvan toga područja. Nadam se da ćemo time barem malo pomoći roditeljima u ovo doba poskupljenja. Ove godine imamo najviše korisnika, postojećih i novih, sveukupno dajemo 71 stipendiju – izjavio  je gradonačelnik Bilić.  Dodao je da  za studente koji ne primaju stipendije, a ove godine ih se prijavilo čak 84, Grad je pripremio jednokratne novčane pomoći za božićne blagdane od 40 eura.

Komentari