Polumaraton Zrinski

Foto - Ovog vikenda starta najpoznatija međunarodna utrka u Međimurskoj županiji

Objavljeno: 16.04.2024. 17:42

Zadnja izmjena: 17.04.2024. 08:20

Novo izdanje najpopularnije i najmasovnije međunarodne utrke, koja se održava povodom Dana Međimurske županije – Polumaraton Zrinski, predstavljeno je na konferenciji za medije Atletskog kluba (AK) Međimurje.

Kako je istaknuto, i ove godine nizom sportskih manifestacija Međimurska županija obilježit će Dan Županije te pokazati da je zasluženo, prva u Hrvatskoj, ponijela titulu Europske regije sporta. U nedjelju će tako biti održan Polumaraton Zrinski, kao 'šlag na torti' niza sportskih manifestacija koje AK Međimurje organizira.  Start utrke je u 9 sati u Zrinsko-frankopanskoj ulici, a cilj na Trgu Republike, a sudionici  utrke i ove godine biraju između kraće dionice od 5 kilometara te dulje od 21 kilometra. 

- Polumaraton Zrinski najveća je utrka Međimurja i već dosad se prijavilo više od 850 sudionika iz nekoliko zemalja. Prognostičari su za nedjelju najavili temperaturu zraka između 8 i 13° C, što je za trčanje optimalno. O sigurnosti utrke brinut će veliki broj volontera, od vatrogasaca, studenata i srednjoškolaca do pripadnika Crvenog križa, uz podršku Policijske uprave međimurske - kazao je  predsjednik AK Međimurje Mario Dobša.

Komentari