Novi Marof

Foto - U Novom Marofu održana svečana procesija povodom Dana Grada

Grad Novi Marof

Objavljeno: 14.06.2023. 16:38

Zadnja izmjena: 14.06.2023. 16:41

U utorak je održana glavna svečanost povodom proslave Dana Grada Novi Marof, na blagdan sv. Antuna. Dan Grada uslijedio je nakon trodnevnog vikend programa Antunova v Marofu, koji je donio velik broj aktivnosti za sve posjetitelje.

U sklopu proslave Dana Grada, održana je svečana procesija koja je prolazila ulicama Novog Marofa. Svečanoj procesiji i misnom slavlju prisustvovao je i gradonačelnik Grada Novi Marof Siniša Jenkač koji je zahvalio svima koji su sudjelovali i tako pridonijeli u proslavi Dana Grada.

-Dan Grada nam pruža priliku da se prisjetimo naše bogate povijesti i tradicije te da istaknemo vrijednosti koje čine naš grad jedinstvenim. Uz svečane događaje i aktivnosti, ova proslava podsjeća nas na našu zajedničku svrhu i motivira nas da nastavimo graditi bolju budućnost za naš grad i sve njegove građane - rekao je gradonačelnik Jenkač.

Uoči svete mise, održan je blagoslov djece i ljiljana, simbolizirajući važnost obitelji i zajedništva u gradu. Procesija je kulminirala svečanom svetom misom koja je održana u crkvi sv. Antuna Padovanskog. Varaždinski biskup mons. Bože Radoš predvodio je misno slavlje, okupljajući vjernike i predstavnike lokalne zajednice.

Komentari