općina maruševec

Foto - U prve razrede na području Općine Maruševec krenula 42 prvašića

Objavljeno: 04.09.2023. 14:11

Zadnja izmjena: 04.09.2023. 14:22

Prvi je dan nove školske godine, a u tri škole na području Općine Maruševec upisana su 42 prvašića.

U povodu početka nove školske godine načelnik Mario Klapša i ravnatelj škole Tomislav Vincek obišli su maruševečke prvašiće i ostale osnovce u školama u Čalincu, Druškovcu i Gredi. Klapša i Vincek iskoristili su priliku da svim učenicama i učenicima zažele sretno novo poglavlje života u kojima će im škola biti oslonac, a razrednice Darinka, Slavica, Dorotea i Ivana najveća podrška, zajedno s čitavim radnim kolektivom.

- Svima želim puno veselja, sreće i uspjeha u školskim klupama ali i da uživaju u svojim osnovnoškolskim danima. Rastite, igrajte se, skupite puno znanja, prijateljstva i upoznajte prve ljubavi te sve ono što đačko doba čini najljepšim, rekao je tom prilikom načelnik Klapša.

Općina Maruševec sada već tradicionalno za sve svoje osnovce osigurava radne bilježnice s priborom za pokuse, mape za likovnu kulturu, kao i kutije s priborom za tehničku kulturu i rasporede sati. Također, u sve tri škole na području Općine Maruševec provodi se program produženog boravka, nastava je organizirana u jednoj smjeni, a polazi je oko 430 učenika.

Uz radni pribor za školu, Općina Maruševec školarcima sufinancira i autobusni prijevoz, program produženog boravka, školu plivanja te nagradno putovanje za učenike i mentore koji postižu uspjehe na županijskim, državnim i međunarodnim natjecanjima za što se iz općinskog proračuna ove godine izdvaja gotovo 115 tisuća eura, odnosno 863 tisuće kuna.

Komentari