općina trnovec bartolovečki

Foto - U tijeku obnova i nadogradnja grobne kuće u Šemovcu

Objavljeno: 20.09.2023. 09:04

Zadnja izmjena: 20.09.2023. 09:22

Općina Trnovec Bartolovečki započela je s projektom obnove i nadogradnje grobne kuće u Šemovcu koja je, kako je istaknula načelnica Verica Vitković, već duže vrijeme bila u zabrinjavajućem stanju.

Planirani radovi obuhvaćaju potpunu zamjenu krovišta, stolarije, prozora, vrata i izgradnju nove nadstrešnice. Unutar objekta provest će se i sve potrebne sanitarne adaptacije te uređenje unutarnjeg prostora kako bi se stvorio funkcionalan prostor za korisnike.

- Nedostatak nadstrešnice, propusno krovište, prozori koje ne možeš zatvoriti i vrata koja se nisu dala zaključati samo su neki od problema s kojima smo se suočavali, a tu je i problem s prostorom za spremanje pomoćnih stvari i alata. Radovi su već započeli, a temelji za nadogradnju spremišta su postavljeni. Naši vijećnici dijele uvjerenje da poštovanje prema mrtvima odražava poštovanje prema živima. Iz tog razloga smo ovu investiciju uvrstili u naš proračun kao prioritetan projekt - rekla je Vitković.

Rok za izvođenje ovih radova iznosi šest mjeseci, uz uvjet povoljnih vremenskih uvjeta. Ukupna vrijednost radova iznosi 175 tisuća eura, a sredstva su osigurana u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki. Uz spomenute radove, uredit će se i okoliš. Vitković je dodala kako je u planu i izgradnja parkinga s 90 parkirnih mjesta, kao i izgradnja kružnog toka kako bi se olakšao promet prilikom dolaska i odlaska s groblja.

Komentari