dan osviještenosti

Foto - U Varaždinu po prvi puta održana Konferencija o debljini

Objavljeno: 15.03.2024. 17:50

Zadnja izmjena: 15.03.2024. 17:50

U organizaciji Varaždinske županije i Opće bolnice Varaždin, u palači Herzer danas je održan 3. Županijski dan osviještenosti o debljini te je ispred palače održana javno-zdravstvena akcija mjerenja krvnog tlaka, visine i težine.

Tim povodom u palači je održana i 8. Konferencija o debljini u organizaciji Udruge za prevenciju prekomjerne težine, Opće bolnice Varaždin i Sveučilišta Sjever, u suorganizaciji sa Hrvatskim društvom za debljinu i Hrvatskim društvom za barijatrijsku kirurgiju, a pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva, Varaždinske županije, Grada Varaždina, HZJZ-a i Koalicije udruga u zdravstvu. Na konferenciji su sudjelovali stručnjaci iz domene prevencije i liječenja debljine, a tim je povodom ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak istaknuo kako je ovo po prvi puta da se konferencija održava izvan Zagreba.

- Opća bolnica isto može biti izuzetno ponosna na našeg docenta Pajtaka koji je jedan od organizatora i razvija barijatrijsku medicinu te Opću bolnicu Varaždin stavlja na sam vrh barijatrijske kirurgije u Republici Hrvatskoj. Veselimo se ovakvim preventivnim akcijama i nadam se daljnjoj i uspješnoj suradnji sa svim udrugama i svim čimbenicima u Republici Hrvatskoj za prevenciju pretilosti - rekao je ravnatelj Poljak.

Predsjednica Savjeta za zdravlje Varaždinske županije Spomenka Kiđemet Piskač pozdravila je okupljene uime župana Anđelka Stričaka, zahvalivši organizatorima skupa koji su se, naglasila je, potrudili da 8. Konferenciju o debljini dovedu u Varaždin. Konferenciji je prisustvovala i Sanja Musić Milanović kao epidemiologinja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, koja je govorila o roditeljskoj pretilosti kod njihove djece.

Komentari