BLAGDANSKI OBJED

Foto - Predstavnici gradske i županijske vlasti s biskupom dijelili obroke u Caritasu

Objavljeno: 29.03.2024. 17:57

Zadnja izmjena: 29.03.2024. 17:57

Varaždinski biskup Bože Radoš tradicionalno je na Veliki petak u društvu ravnatelja Biskupijskog Caritasa Ante Šole posjetio Pučku kuhinju Caritasa Varaždinske biskupije na Banfici.

Biskupu su se uime Varaždinske županije pridružile predsjednica Županijskog Savjeta za zdravlje Spomenka Kiđemet-Piskač i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić. Ispred Grada volontere i korisnike Caritasove pučke kuhinje posjetio je gradonačelnik Neven Bosilj i predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Lovro Lukavečki.

Prije podjele toplih obroka i prigodnih uskršnjih paketa biskup Radoš je predvodio molitvu i blagoslovio jelo. Podsjetio je biskup kako je Veliki Petak, dan Isusovog križnoga puta, dan Njegove muke i smrti.

- Kao Crkva to činimo kroz djelovanje našega Caritasa, po vrijednim rukama naših volontera, vodstva Caritasa i u suradnji s Varaždinskom županijom i Gradom Varaždinom. Ne samo da njima činimo dobro, nego s njima idemo prema najvećoj radost koju čovjek može doživjeti, osjetiti - a onda i posvjedočiti: 'Sretni smo jer je Isus uskrsnuo' a i drugima čestitati, poželjeti: I vama želimo da budete sretni jer je Isus živ, uskrsnuo je - kazao je biskup Bože Radoš.

Županija i Grad Varaždin podupiru rad Caritasa

Kiđemet-Piskač istaknula je kako Županija kontinuirano sufinancira rad Caritasove pučke kuhinje. 

- Ove godine smo za njen rad izdvojili više od 13 tisuća eura. I kroz samu godinu pomažemo još na nekoliko načina jer je važno pomagati, pokazati  dobru volju i humanost - poručila je.

Nakon podjele toplih obroka gradonačelnik Bosilj kazao je:

- Grad Varaždin podupire rad Caritasa Varaždinske biskupije s preko 60 tisuća eura godišnje. Zahvalni smo Caritasu na svemu što radi i što omogućuje našim sugrađanima slabijeg imovinskog stanja da ipak dostojno žive - rekao je.

Komentari