projekt 'dodir sunca'

Foto - Učenici svibovečke Osnovne škole uče o toleranciji i različitostima

Objavljeno: 02.05.2023. 16:31

Zadnja izmjena: 02.05.2023. 16:33

Osnovna škola Svibovec u suradnji s Udrugom „Ludbreško Sunce” provela je važan projekt u sklopu kojeg su se njihovi učenici upoznali s teškoćama u razvoju s kojima se njihovi vršnjaci, ali i oni nešto stariji i mlađi suočavaju. Kroz projekt „Dodir Sunca” učenici svibovečke Osnovne škole naučili su više o različitim vrstama teškoća, a sve s ciljem uviđanja različitosti i razvijanja tolerancije od najranije dobi.

Riječ je o projektu pod vodstvom Lorene Sviben i Tamare Mandac kroz koji su se učenici i projektni tim škole povezali s korisnicima i djelatnicima Udruge „Ludbreško Sunce” i to putem provođenja raznih radionica i čitanja. Naime, budući da je škola uvidjela da učenici u današnje vrijeme različitih tehnologija sve manje čitaju, a sve više vremena provode za ekranima, u Osnovnoj školi Svibovec stvorena su dva kutka za čitanje i igru gdje učenici mogu provoditi slobodno vrijeme. Njih su oslikali i opremili sami učenici.

Iz svibovečke Osnovne škole naglašavaju kako su ciljevi projekta ostvareni. Naime, želja im je bila da se njihovi učenici upoznaju s različitim teškoćama s kojima se suočavaju njihovi vršnjaci te ih potaknuti na razumijevanje, uvažavanje različitosti i toleranciju, a dobra suradnja s „Ludbreškim Suncem” mogla bi se nastaviti i u budućnosti. Podršku projektu dala je i toplička gradonačelnica Dragica Ratković pohvalivši Osnovnu školu Svibovec što uz osnovno obrazovanje učenika kod njih potiče usvajanje važnih životnih vrijednosti.

Komentari