grad lepoglava

Foto - Udruge Limena glazba Lepoglava u protekloj godini imala domaće i inozemne nastupe

Objavljeno: 27.02.2024. 14:03

Zadnja izmjena: 27.02.2024. 14:03

Udruga Limena glazba Lepoglava je u prostorijama TKIC-a održala redovnu godišnju izvještajnu skupštinu.

Na skupštini je predstavljen rad Udruge u posljednjih godinu dana koji je bio ispunjen aktivnostima. Udruga je imala niz domaćih nastupa u 2023. godini, među njima i onaj na Međunarodnom čipkarskom festivalu, Božićnom koncertu, Adventu u Lepoglavi kao i obilježavanju Dana grada Lepoglave.

Organiziran je i Godišnji koncert sa još nekoliko ansambala, a Udruga je bila i prošlogodišnji domaćin Županijskog susreta Puhačkih orkestara, uz još četiri orkestra, čime se nastavila dobra suradnja i promocija glazbe u cjelini. Osim domaćih nastupa, u sklopu provođena EU projekata, Udruga je imala prilike nastupati na festivalima Puhačkih orkestara u Mađarskoj, u gradu Kiskunhalas, i u Sloveniji u gradu Ormožu. Izvještajnu skupštinu vodio je predsjednik Udruge te lepoglavski gradonačelnik, Marijan Škvarić.

– Nastavljamo sa realizacijom projekata i ove godine. Cilj nam je razvijanje glazbene kulture vodeći se principima amaterizma, te izvođenje i slušanje glazbenih ostvarenja znamenitih domaćih i stranih skladatelja. Udruga aktivno sudjeluje u svim manifestacijama koje organizira Grad Lepoglava, gradska Turistička zajednica i ostale udruge – poručio je Škvarić.

Komentari