Povodom blagdana svih svetih

Foto - UDVDR Ivanec odala počast stradalima u Domovinskom ratu na području zapadne Slavonije

Objavljeno: 29.10.2023. 11:38

Zadnja izmjena: 29.10.2023. 11:40

Foto: UDVDR Ivanec

Već tradicionalno, povodom blagdana Svih svetih i Dušnog dana, izaslanstvo UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDR-e Ivanec posjetilo je zapadnu Slavoniju, te odalo počast poginulima i nestalima na spomen obilježjima kod Novske, u Lipiku i Pakracu, te okolnim mjestima.

Počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na zapadno-slavonskom ratištu odana je najprije na spomen obilježju na lokaciji Trokut Novska, gdje se poklonilo i pripadnicima HOS-a, kod spomen-ploče posvećene njihovoj žrtvi, te kratko podružilo i popričalo s kolegama-veteranima iz Specijalne jedinice PU Kutina "Ris", koji se također došli odati počast.

Potom je počast poginulim pripadnicima 104. brigade na lipičko-pakračkom ratištu odana i na spomen obilježju u Lipiku, kojeg su inicirali članovi Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Klub Gornji Kneginec, a u čijoj je izgradnji tijekom 2006. godine pomagao i UDVDR Ogranak Ivanec.

Izaslanstvo se potom kod središnjeg spomenika u Pakracu priključilo obilježavanju 32. godišnjice ustroja 76. samostalnog bataljuna, gdje je polaganjem cvjetnih aranžmana i paljenjem svijeća trobojnica odana počast svim poginulim hrvatskim braniteljima i poginulim pripadnicima 76. samostalnog bataljuna HV-a, koji su branili Domovinu na pakračko-lipičkom području.

Nakon odavanja počasti na navedenim i još nekim lokacijama Lipika i Pakraca i okolice, izaslanstvo je u završnom dijelu posjeta zapadnoj Slavoniji prošlo kroz područja gdje su krajem 1991. godine i u prvoj polovici 1992. godine također boravili hrvatski branitelji iz ivanečkog kraja - Omanovac, Gornju i Donju Obreš, Ploštine i Brekinsku.

Komentari