HRVATSKA - AUSTRIJA

FOTO: Varaždinska Arena podržala hrvatske odbojakšice u novoj pobjedi

Objavljeno: 01.06.2019. 22:49

Zadnja izmjena: 02.06.2019. 09:53

Foto: Damir Ivančić

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija slavila je u uzvratnoj utakmici europske Zlatne lige i po drugi put pobijedila reprezentaciju Austrije rezultatom 3:0 (25:21, 25:19, 25:21). Ovom pobjedom odbojkašice su nastavile niz bez poraza uvjerljivo držeći vrh kvalifikacijske skupine B.

- S obzirom da smo ovu utakmicu odradile rezultatom 3:0 u setovima mislim da zaista možemo biti zadovoljne i ovako nastaviti i dalje. Sljedeća utakmica koju igramo s Mađarskom na njihovom terenu sasvim sigurno će biti vrlo zanimljiva. Vjerujem da će Mađari napraviti atmosferu i galamu ali spremne smo na to, izjavila je nakon završetka utakmice igračica Lara Štimac.

Hrvatske reprezentativke protiv Austrije pokazale su izvrsnu formu i koncentraciju te snažnu igru odnijevši pobjede u sva tri odigrana seta. Najboljom igračicom u ovom susretu pokazala se Božana Butigan.

- Mađarska je jako dobra reprezentacija i defintivno će biti žestoke borbe na terenu. Idemo na pobjedu, dat ćemo sve od sebe i vidjet ćemo što će rezultat donijeti, istaknula je igračica Nikolina Božičević ususret sljedećoj utakmici s Mađarskom.

Za Hrvatsku su igrale Rene Sain, Nika Stanović, Ema Strunjak, Božana Butigan, Nikolina Božičević, Lara Štimac, Katarina Luketić, Lucija Mlinar, Sanja Popović Gamma, Beta Dumančić, Samanta Fabris, Vedrana Jakšetić, Lea Deak i Karla Klarić.

Od uzvanika večerašnjem susretu nazočio je Jakov Kitarović, suprug predsjednice RH Kolinde Grabar-Kitarović.

Seniorke već 8. lipnja očekuje uzvratna utakmica Zlatne lige protiv domaće reprezentacije u Mađarskoj te nakon toga, 12. lipnja i utakmica na terenu reprezentacije Francuske. Sljedeća utakmica na domaćem terenu na rasporedu je 15. lipnja u 19 sati kada naše odbojkašice u Areni Varaždin igraju uzvrat s Francuskom.

Komentari