'YesSpecialist'

Foto - Varaždinska županija predstavila u Bruxellesu kurikulum jačanja poduzetničkog duha mladih

Objavljeno: 10.03.2023. 11:36

Zadnja izmjena: 10.03.2023. 11:36

Varaždinska županija je na završnoj konferenciji projekta YesSpecialist (Youth Entrepreneurial Spirit Specialists) u Bruxellesu predstavila svoj otvoreni slobodni kurikulum za jačanje poduzetničkih vještina mladih.

Riječ je o projektu financiranom iz programa Erasmus+, KA2,  na kojem su, uz Varaždinsku županiju, partneri regija Toskana (Italija), Autonomna pokrajina Trento (Italija), Općina Ringkøbing Skjern (Danska), regija Asturija (Španjolska) te EARLALL (Europsko udruženje regionalnih i lokalnih vlasti za cjeloživotno učenje).

Na završnoj konferenciji, koja je održana 2. i 3. ožujka u predstavništvu regije Tirol u Bruxellesu, prikazana su rješenja koja u ruralnim dijelovima potiču poduzetničke potencijale budućih mladih poduzetnika i lokalnih aktera kako bi svoju zajednicu učinili privlačnijim mjestom za život i rad.

 - Naš poduzetnički kurikulum prati Europski okvir poduzetničkih kompetencija, a sada je javno dostupan i pozivam sve zainteresirane nastavnike/voditelje edukacija s područja poduzetništva da ga prouče jer uočeni izazovi neće nestati s jednom obrazovanom generacijom. Sastoji se od neformalnih metoda učenja koje se mogu provoditi s različitim skupinama. Sadržaj se može prilagoditi potrebama grupa, a aktivnosti mogu provoditi i koji nisu sudjelovali na projektu - rekao je pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Miroslav Huđek.

Komentari