POČELE PRIPREME ŽRK KOKA

FOTO: ŽRK Koka ove sezone obilježava 50-tu godišnjicu međunarodnim turnirom i nastupom u europskom Challenge Cupu

Objavljeno: 01.08.2018. 22:39

Zadnja izmjena: 02.08.2018. 08:05

Foto: Damir Ivančić

Večeras su počele pripreme ŽRK Koka za novu sezonu u Prvoj rukometnoj ligi za žene. Direktor kluba Damir Premužić najprije je izvijestio o igračkim promjenama u klubu.  

- U ŽRK Koka došle su tri nove igračice Iva Papac, Katarina Mrazović i Terezija Ćurić, a otišle su dvije Dejana Milosavljević i Josipa Tomić. Sve nove igračice su juniorske reprezentativke i studentice te se nadamo da ćemo s njima sklopiti dugogodišnju suradnju.

Kakve su vam ambicije?

- Ambicije su nam biti u gornjem dijelu prvenstvene ljestvice. S obzirom da ove godine obilježavamo 50 godina kluba posebno nam je drago što smo se opet kvalificirali u Challenge Cup a za protivnika smo dobili ekipu iz Cipra. Igrat će se u studenome i potvrdili smo nastup. Zahvaljujemo se sponzorima i svim ljudima dobre volje koji su nam pomogli.

Je li zaključena igračka križaljka ili postoji mogućnost dovođenja još neke igračice?

- Što se nas tiče definitivno smo zatvorili križaljku. Ono što se može dogoditi to je da neka od igračica dođe u Varaždin na studij pa da nam se želi sama priključiti. Generalno gledano mi smo ostvarili ono što smo željeli. Smatramo da imamo dobru ekipu i široki izbor igračica, čak puno veći izbor igračica nego prošle godine. Isti tako želimo da se kroz igru i kroz ligu afirmiraju mlađe igračice. Mlade igračice koje neće igrati Prvu ligu igrat će Drugu ligu, što smatramo da je dobar poligon za kaljenje.

Zna li se raspored igranja u Prvenstvu?

- Početak lige je 15. rujna, a prvo kolo igramo doma s Trešnjevkom, drugo smo u gostima kod Lokomotive, a zatim nam dolazi Podravka. Do tada ćemo odigrati niz pripremnih utakmica a sada možemo izdvojiti 1. rujna smo na turniru u Čakovcu, turnir povodom smrti trenera Željka Golika, a tjedan dana kasnije u Varaždinu organiziramo međunarodni seniorski turnir, koji će se održati u sklopu obilježavanja 50-te godišnjice kluba.  

Trener Vladimir Canjuga uspješno ulazi u četvrtu sezonu u klubu.

- Nakon Ivančice Koka mi je drugi klub u kojem započinjem četvrtu sezonu. Iako smatram da su tri godine optimalno vrijeme da trener ostane u istom klubu, izgleda da ovdje postoji neka vibra i dobra struja da sam ostao i četvrtu sezonu. U stvari to govori da je klub dobro organiziran i dobro posložen. Kad sam došao odmah smo postavili cilj da moramo biti u vrhu ženskog rukometa, a ja sam i po prirodi takav i neću se baviti prosječnim rukometom kao bivši izbornik reprezentacije. Tako smo nakon petog mjesta bili dvije godine za redom treći. Ispred nas su bili „nedodirljivi“ Lokomotiva i Podravka. Za nas je to izuzetan uspjeh i odlično je da se to događa ove godine kada klub slavi 50 godina. Klub treba biti na ponos grada i županije ali  i cijele regije što se tiče ženskog sporta. Ne vidim u našem okruženju ženski klub u bilo kojem sportu da je tako visoko plasiran.

Ove godine igrate i Challenge Cup.

- Ove godine imamo obećanja da ćemo biti praćeni od strane Grada i sponzora i zato smo se prijavili u Challenge Cup. Nikozija s Cipra nam je za sada nepoznanica, jer se klubovi mogu kroz noć pojačati ali do utakmice s njima dobro ćemo se pripremiti. Izlazak u Europu sigurno znači puno našim igračicama ali to je i promocija kluba i Grada.

Kakve su vaše ambicije u domaćem prvenstvu?

Što se tiče naše lige pokušat ćemo se zadržati na trećem mjestu. To će biti puno teže nego u protekle dvije godine. Otišle su nam dvije fenomenalne igračice ali došle su nam tri mlade igračice a računamo i  na naš pomladak da da svoj doprinos. Nove igračice ne mogu zamijeniti Tomić i Milosavljević ali vjerujem da će svojom poletnošću i željom to nadoknaditi a imat ćemo i jednu igračicu više u rosteru.

Računate na još neku igračicu?

Još su dvije igračice u igri jer dolaze studirati u Varaždin. Nama postaje prednost što Varaždin postaje fakultetsko središte. Ako riješe papire u Zametu i Trešnjevci i priključe nam se onda bi nam to bila nadogradnja i imali bi odličnu mladu i poletnu ekipu. Na kraju još moramo moliti Boga da nam se ne povrijede igračice kao prošle godine. Posljednjih sedam kola prošle sezone smo jedva sačuvali treće mjesto zbog brojnih ozljeda. Neću ekipi stavljati imperativ jer se Bjelovar izuzetno pojačao, Zrinski je nezgodan, Zamet je uvijek nepredvidljiv, za sada ne znamo snagu Umaga i drugih ekipa ali činjenica je da ćemo se boriti za treće mjesto.        

Komentari