evo detalja

Foto - Župan Stričak priredio prijem za dva hercegovačka izaslanstva

Objavljeno: 28.02.2024. 13:35

Zadnja izmjena: 28.02.2024. 13:35

Foto: Lidija Filipović

U Županijskoj palači  varaždinski župan Anđelko Stričak priredio je prijem za izaslanstva Županije Zapadnohercegovačke i Hercegovačko-neretvanske županije.

Kako je istaknuo župan, razgovarali su o iskustvu Hrvatske u kontekstu ulaska u Europsku uniju te o pristupnim fondovima.

- Kad smo mi krenuli putem Europske unije, učili smo od Slovenaca i ta iskustva su nam puno značila. Da toga nije bilo, sigurno danas ne bi bili jedna od najuspješnijih županija po povlačenju sredstava iz EU. Upravo o tome smo razgovarali i prenijeli im određena iskustva. Sve naše ustanove, tvrtke i društva stoje im na raspolaganju – rekao je.

Predsjednica Vlade Hercegovačko-neretvanske županije Marija Buhač rekla je kako BiH iščekuje otvaranje pristupnih pregovora, a Hrvatska i sve naše županije u tome su im podrška. Dodala je kako su na prijemu otvorena pitanja oko samih pristupnih pregovora, o obrazovanju i centrima izvrsnosti. Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke Predrag Čović nadovezao se kako im iskustva Varaždinske županije mogu puno pomoći, a kao još jednu od tema razgovora istaknuo je razvoj poljoprivrede te malog poduzetništva.  

Komentari