Braniteljske udruge

Foto - Županu Stričaku i pročelnici Skoko uručene zahvalnice za pomoć u uređenju Memorijalnog centra Ivanec

Objavljeno: 14.02.2024. 19:31

Zadnja izmjena: 14.02.2024. 19:32

Foto: Varaždinska županija

Župan Anđelko Stričak priredio je prijem za izaslanstvo ivanečkih braniteljskih udruga HVIDR-a Ivanec i UDVDR Ogranak Ivanec.

Teme razgovora bile su stručna predavanja koja u školama Varaždinke županije sa svojim suradnicima provode timovi Ivanec i Maruševec UDVDR Podružnice Varaždinske županije te Memorijalni centar Domovinskog rata Ivanec. Župan je upoznat s činjenicom da su spomenuti timovi u prošloj školskoj godini održali 18 predavanja u više škola Varaždinske županije. Ivanečko izaslanstvo upoznalo je župana i pročelnicu kako je Centar do sad razgledalo oko 800 posjetitelja, a ovaj je posjet iskorišten da se županu Anđelku Stričaku i pročelnici Renati Skoko uruče Zahvalnice za uređenje Memorijalnog centra.

- Mnogo mi znači što je zahvalnica došla od mojih suboraca. Zadovoljstvo mi je što ste uspjeli u tom velikom projektu ne samo za braniteljske udruge, već i sam grad Ivanec i okolicu je to velika i važna stvar. Domovinski rat je temelj Hrvatske i to se nikada ne smije zaboraviti, a Centar u Ivancu mjesto je gdje se čuva njegov dignitet i promiče njegov značaj. Prenošenje istine o Domovinskom ratu na najmlađe jedna od najvažnijih zadaća nas koji smo prošli Domovinski rat - kazao je župan Stričak.

Komentari