Grad Lepoglava

Ministarstvo Lepoglavi dodjelilo potporu za rekonstrukciju Doma kulture

Objavljeno: 10.02.2023. 13:17

Zadnja izmjena: 10.02.2023. 13:59

Novom potporom za rekonstrukciju grad Lepoglava preuređuje prostor ispod nedavno obnovljenog glavnog ulaza Doma kulture te u njega planira smjestiti galeriju lepoglavske čipke.

Samo uređenje galerije tako će biti izvedeno uz financijsku potporu Ministarstva kulture i medija, koji su u natječaju Programi gradnje, rekonstrukcije i opremanja kulturne infrastrukture gradu dodjeli potporu od 13.272,28 eura.

-  Nastavljamo s rekonstrukcijom Doma kulture uz potporu Ministarstva kulture i medija kojem zahvaljujem što je prepoznalo naš projekt zahvaljujući kojem ćemo, uređenjem prilaza, omogućiti nesmetan ulaz u Dom kulture svim građanima te urediti prostor u koji ćemo smjestiti galeriju lepoglavske čipke - istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić.

Također, važno je napomenuti kako je uređenje prostora buduće galerije samo jedna od tri faze rekonstrukcije Doma kulture. Uz prije izvedenu rekonstrukciju oštećenog stepeništa i prostora ispred glavnog ulaza, u planu je osigurati i prilaz Domu kulture osobama s invaliditetom.

Komentari