vikend za gurmane

Gourmet 2016. nam pokazao "plac - kak je negdar bil"

Objavljeno: 04.06.2016. 12:32

Zadnja izmjena: 04.06.2016. 12:40

Foto: Sonja Ognjenović

Nakon jučerašnje prezentacije zdrave hrane na Vegefestu, koji se “naslanja” na Gourmet Varaždin 2016., danas je Kapucinski trg pokazao kako je plac izgledao u neka prijašnja vremena. "Plac – kak je negdar bil" okupio je vlasnike OPG-ova i one koje imaju domaću radinost da prezentiraju svoje proizvode i pokažu kvalitetu domaćeg uzgoja i ručnog rada.

Našlo se tu ponešto za svakoga, od domaćeg meda, domaćih likera, pekmeza, povrća, preko brašna i sjemenki, do slika, obuće, kišobrana, ruksaka, a sve napravljeno ili oslikano vrijednim rukama izlagača.

U 17 sati počinje predstavljanje najboljih vinara i restorana hrvatskog sjevera. Posjetitelji će tako, ako kupe blok u iznosu od 50 kuna, koji je svojevrsna ulaznica za Gourmet, moći kušati pet jela od 15-ak restorana i vinara Varaždinske i Međimurske županije.

Današnji dan Gourmeta praćen je i bogatim zabavnim programom. Tako će koncerte održati glazbeni sastavi Trio decoro i Pink Studio, a voditelji programa su Mirko Fodor i Krunoslav Čoro.

Gourmet organizira Grad Varaždin, Varaždinska županija, Turistička zajednica Varaždina, Gradska tržnica i Udruga kuhara Varaždinske županije.

A, kako je jutros bilo na placu, pogledajte na sljedećim fotografijama.

Komentari