potpisani ugovori

Grad Lepoglava sufinancira usluge logopeda za djecu predškolske dobi u visini od 75 posto

Objavljeno: 22.01.2024. 11:52

Zadnja izmjena: 22.01.2024. 11:53

Usluge logopeda za roditelje djece predškolske dobi s područja Grada Lepoglave bit će, zahvaljujući gradskoj potpori, znatno jeftinija.

Naime, Grad Lepoglava će korištenje usluga logopeda sufinancirati u visini od 75% ukupnog iznosa što je potvrđeno sklapanjem ugovora koje je s vlasnicama obrta za pružanje logopedskih usluga Val i Li-la-lo, Valerijom Hranić i Sanjom Očuršćak Žuliček, potpisao gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.

– Mnoge sredine nisu uspjele napraviti što mi u Gradu Lepoglavi, i u ovom slučaju, jesmo. Pronašli smo model kojim smo osigurali logopedski tretman za sve predškolce kojima je potrebna stručna pomoć logopeda. Korist je pri tom višestruka, no najvažnija je da smo na ovaj način osigurali pomoć za naše predškolce – istaknuo je Škvarić.

Pojasnio je da se gradska potpora odnosi na predškolce budući da je predškolski odgoj, za razliku od osnovnoškolskog, u ingerenciji Grada.  Logopedski tretmani koje Grad Lepoglava sufinancira provode su u prostorima obrta s kojima je Grad potpisao ugovore.

Komentari