riješen problem lutalica

Grad Ludbreg je uspio zbrinuti skupinu pasa lutalica koji su izazivali uznemirenost građana

Objavljeno: 16.11.2016. 16:20

Zadnja izmjena: 16.11.2016. 16:22

Foto: Ilustracija

Grad Ludbreg je ovih dana uspio riješiti problem nekolicine pasa lutalica koje su građani primijetili kako slobodno šeću ulicama. Problem je bio nastao zbog trenutačnog pomanjkanja kapaciteta za smještaj pasa.

Naime, Grad Ludbreg i Veterinarska stanica NOVA imaju sklopljen Ugovor o povjeravanju komunalnih poslova veterinarsko-higijeničarske službe te hvatanje i zbrinjavanje pasa i drugih životinja lutalica. Nakon hvatanja pasa, životinje se zbrinjavaju u stacionar Udruge za zaštitu životinja "Spas" Varaždin gdje im se pruža potrebna skrb. Nažalost, zbog učestalih poziva s naše strane, ali i iz drugih gradova i općina, u jednom trenutku Veterinarska stanica NOVA i spomenuta udruga nisu imali raspoložive kapacitete za zbrinjavanje pasa. Tako je nastao i kratkoročni problem s ovom skupinom pasa.

Do ovakvih problema dolazi i zbog sve češćeg puštanja pasa iz kućanstava na koje Grad Ludbreg ne može utjecati.Također, Grad Ludbreg kao jedinica lokalne samouprave nema ovlasti samostalno hvatiti i zbrinjavati pse već to rade ovlaštene osobe. Drugim riječima, pse ne hvataju komunalni redari, nego stručni veterinari. Građani mogu pripomoći u cijeloj situaciji tako što se neće rješavati svojih kućnih ljubimaca njihovim puštanjem na ulicu.

Komentari