grad ludbreg

Grad Ludbreg: Raste cijena gradskog vrtića, no roditeljska davanja ostaju ista

Grad Ludbreg trenutno po pojedinom djetetu osigurava sredstva za sufinanciranje u iznosu od 163 eura mjesečno te je kao osnivač utvrdio ekonomsku cijenu boravka u Dječjem vrtiću Radost Ludbreg u iznosu od 243 eura po djetetu za djecu vrtićke dobi te 256 eura mjesečno po djetetu jasličke dobi...
Objavljeno: 12.01.2024. 08:50

Zadnja izmjena: 12.01.2024. 10:41

U ludbreškim vrtićima, kako je najavljeno iz Grada Ludbrega, uskoro će doći do korekcija cijena.

Naime, Grad Ludbreg trenutno po pojedinom djetetu osigurava sredstva za sufinanciranje u iznosu od 163 eura mjesečno te je kao osnivač utvrdio ekonomsku cijenu boravka u Dječjem vrtiću Radost Ludbreg u iznosu od 243 eura po djetetu za djecu vrtićke dobi te 256 eura mjesečno po djetetu jasličke dobi.

S obzirom na povećanje troškova vrtića, a prvenstveno sredstava za plaće zaposlenih, zbog povećanja minimalne plaće te zakonskih izmjena vezano uz poreze i doprinose iz i na plaće zaposlenih, predloženo je povećanje sufinanciranja od strane Grada u iznosu od 30 eura za koliko raste i ekonomska cijena (ukupna mjesečna cijena vrtića po djetetu). Prijedlog odluke naći će se pred gradskim vijećnicima na sjednici u utorak, 16. siječnja.

- Ono što je važno za roditelje je da cijena njihovog djela financiranja ostaje ista što se tiče gradskog vrtića. Privatni vrtići će biti tretirani jednako, dakle sufinancirat će se također u iznosu od 193 eura, samo što privatni vrtići imaju slobodu sami određivati ekonomsku cijenu, pa onda cijena koju plaćaju roditelji ovisi o odluci vrtića - rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Nova ekonomska cijena za boravak u Dječjem vrtiću Radost iznosit će 273 eura mjesečno po djetetu vrtićke dobi te 286 eura mjesečno po djetetu jasličke dobi. Razliku u financiranju pokrit će Grad Ludbreg, stoga će cijena za roditelje ostati ista.

Komentari