potpore

Grad Varaždin od ponedjeljka otvara Javni poziv za poduzetnički fond

Objavljeno: 17.11.2022. 12:38

Zadnja izmjena: 17.11.2022. 12:40

Grad Varaždin u ponedjeljak, 21. studenog, otvara Javni poziv za poduzetnički fond, kako je najavljeno danas prilikom predstavljanja informacija vezanih uz program potpora poduzetnicima i obrtnicima.

Na javni poziv ove godine mogu se javiti svi gospodarstvenici, osim onih iz ugostiteljstva, slobodnih zanimanja i poljoprivrednici budući da za njih postoji zaseban poziv. Prijava je moguća isključivo online putem, a postoji i ograničenje za one koji su u zadnje tri godine dobili sredstva iz Fonda. Također, postoji i sustav kriterija i bodovanja, a isplate se vrše po plaćenim računima.

- U sadašnjem proračunu za poduzetnike je osigurano milijun kuna, no uskoro izlazi rebalans proračuna te očekujemo kako ćemo proračun podići za dodatnih 500 tisuća kuna. Grad Varaždin je u gospodarstvu također raspisao i javni poziv za dodatne mjere potpore poduzetnicima u iznosu od 1,1 milijun kuna, prema kojem će 500 tisuća moći dobiti gospodarske aktivnosti poduzetnika početnika, kao i 100 tisuća kuna za poduzetnike u prvoj godini poslovanja za smještaj djece u privatnim vrtićima - rekao je, između ostalog, gradonačelnik Neven Bosilj.

Komentari