dan obitelji

U varaždinskom Graberju obilježen Međunarodni dan obitelji

Objavljeno: 15.05.2023. 19:28

Zadnja izmjena: 15.05.2023. 19:48

U zgradi u kojoj su smještene razne udruge u varaždinskom Graberju, prigodnim programom danas obilježen je Međunarodni dan obitelji. Gradonačelnik Neven Bosilj je u svom govoru istaknuo važnost obitelji koja predstavlja jezgru oko koje se okupljamo i koje čini cijelo društva onakvim kakvo jeste.

Zahvalio je udruzi ZIPKA i svim podupirućim udrugama s kojima Grad Varaždin odličnu surađuje i koje rade dobra djela za mnoge obitelji. Grad Varaždin je osigurao stan za udomiteljsku djecu nakon 17 godine života te ljetovanje za udomiteljsku djecu.

U sklopu obilježavanja Dana obitelji organizirane su  prigodne radionice za roditelje i udomitelje te djecu i mlade kao i za korisnike drugih srodnih udruga i organizacija poput Društva distrofičara, invalida cerebralne i dječje paralize i ostalih tjelesnih invalida grada Varaždina, Centra za pružanje usluga u zajednici Varaždin i brojnih drugih. Programu su prisustvovali i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te načelnik općine Petrijanec Željko Posavec.

- Želio bi da se broj udomitelja poveća jer ih je sada u Varaždinu samo 37. To bi trebala shvatiti i država koja izdvaja tri puta veća sredstva za dijete koje se nalazi u instituciji umjesto da izdvaja veća sredstva za udomiteljske obitelji. Nište ne može zamijeniti obitelj. Dijete koje živi u obitelji je sigurno sretnije od djeteta koje živi u nekoj instituciji – naglasio je Bosilj.

 

Komentari