pogledajte

Grad Varaždin: Šetnica uz autobusni kolodvor uređena u skladu sa željama učenika

Objavljeno: 09.04.2024. 13:23

Zadnja izmjena: 09.04.2024. 13:23

Kako su izvjestili iz Grada Varaždina, na šetnici uz Autobusni kolodvor na Kapucinskom trgu prema Ulici Ivana Režeka u Varaždinu ovih dana postavljene su klupice pa je taj prostor, uz prijašnju sadnju drveća, dobio izgled kakav su željeli učenici Prve gimnazije u Varaždinu.

Do realizacije te ideje došlo je zahvaljujući pobjedi Grada Varaždina u ekološkoj akciji „Od izvora do mora“,  koju su prošle godine organizirale tvrtke Coca-Cola  i Konzum te Udruga gradova i Jutarnji list, navode iz Grada.

U Aleji Ivana Režeka te na zelenoj površini uz Autobusni kolodvor djelatnici Parkova su u studenom prošle godine posadili stabla 18 gledičija  i 12 stupastih tisa, a sredstva za sadnju osigurali su sponzori akcije „Od izvora do mora“ u ukupnom iznosu 14 tisuća eura.

- Sadnjom drveća i postavljanjem 4 klupica Grad Varaždin je u potpunosti ispunio zahtjev i želju  učenika za oplemenjivanje tog prostora. Naime, učenici Prve Gimnazije predali su gradonačelniku Grada Varaždina Nevenu Bosilju peticiju s 300  potpisa sakupljenih  u sklopu Aktivističke radionice u okviru projekta Grad na drugi pogled. Tražili su postavljanje klupa na stajalištima na Autobusnom kolodvoru i sadnju stabala uz zid Kapucinske crkve kako bi se formirao hlad - kazali su iz Grada.

Komentari