odvlaživači zraka

Grad Varaždin pomaže stradalim područjima u Sloveniji, evo detalja

Objavljeno: 14.08.2023. 15:08

Zadnja izmjena: 14.08.2023. 15:19

Grad Varaždin preusmjerio novce namijenjene promociji Špancirfesta u Ljubljani i kupio profesionalne odvlaživače zraka kao pomoć stradalim područjima od katastrofalnih poplava u Sloveniji.

Iako je Turistička zajednica grada Varaždina već imala dogovoren termin predstavljanja Špancirfesta u centru Ljubljane, to je predstavljanje otkazano u znak solidarnosti i pijeteta prema svima koji su nastradali u toj elementarnoj nepogodi. Umjesto promocije Špancirfesta, gradonačelnik Neven Bosilj donio je zaključak kojim su se dodatnim sredstvima iz pričuve kupila tri profesionalna odvlaživača zraka od koji su dva donirana Gasilskoj zvezi Celja kao prijateljskom savezu sa Gradskom vatrogasnom zajednicom grada Varaždina, a treći je doniran Prostovoljnem gasilskem društvu u mjestu Nazarje koje je jedno od teže stradalih naselja u tom dijelu Slovenije.

Donaciju su danas ujutro uručili zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković, predsjednik Gradske vatrogasne zajednice Tomislav Bogović i predsjednik DVD-a Varaždin Radovan Martinec. Gradonačelnik Celja Matija Kovač dočekao je delegaciju grada Varaždina i zahvalio na donaciji koja će itakako dobro doći u sanaciji šteta na kućama i ostalim objektima. Slovenska vlada odlučila je da današnji dan, ponedjeljak, 14. kolovoza, proglasi danom solidarnosti. Građani će dobiti slobodan dan kako bi pomogli u sanaciji štete od poplava i pomogli poznaniku, susjedu, prijatelju i svima koje su pogodile teške poplave.

Komentari