'oslobodite hrvatsku od lopova'

FOTO Prosvjed Inicijative RBA oštećenika pred Županijskim sudom - prisutna i policija

Objavljeno: 02.05.2017. 11:00

Zadnja izmjena: 02.05.2017. 12:19

Foto: Željko Porobija

Nekolicina građana od 10 sati ujutro prosvjeduje pred zgradom Županijskog suda kako bi iskazali negodovanje zbog situacije u kojoj su se našli nakon uzimanja kredita od RBA štedno-kreditne zadruge.

Radi se o kompliciranom pravnom slučaju u kojemu se još utvrđuju svi aspekti. Pred sudom smo zatekli ljude koji su neposredno financijski pogođeni i koji već godinama pokušavaju istjerati pravdu na sudu. Svoju nam je priču iznijela je organizatorica prosvjeda za Varaždin Josipa Stanković iz Šemovca, koja je prije 9 godina uzela kredit na 15 tisuća eura, da bi - prema njezinim riječima - RBA rukom dopisala još 10 tisuća eura i to bez njenog znanja ovjerili kod javnog bilježnika s krivotvorenim potpisom.

-  Prodali su bez mog znanja moju kuću u Šemovcu za 15 tisuća eura, pa mi ponudili da je kupim od njih i još da im platim 1800 eura u 18 rata ili ću biti deložirana. Tužila sam ih za ništetnost ugovora, iako su mi oni prijetili da će me u tom slučaju deložirati. - iznosi gospođa Stanković. Prosvjednicima se nakratko pridružio Miodrag Habulan iz Slobodne Hrvatske, koji je ustvrdio da iza RBA zadruge stoje utjecajni ljudi iz cijele zemlje, pa i najmanje 5 poznatih Varaždinaca. Prosvjed prolazi u miru, a na licu mjesta prisutno je i nekoliko policajaca.

Komentari