pročitajte

Foto - Gradonačelnik Jenkač potpisao ugovore s 22 udruge, ukupno vrijedne 60 tisuća eura

Objavljeno: 30.09.2023. 13:11

Zadnja izmjena: 30.09.2023. 13:15

Važan dio, odnosno jedna od najčvršćih karika društvenog, kulturnog i sportskog života svake zajednice su udruge. U Gradu Novom Marofu upravo stoga, kako ističu, iz godine u godinu pomažu rad udruga, a između ostalog i financiranjem njihovih programa i projekata od interesa za opće dobro.

Ove je godine za tu namjenu u gradskom proračunu osigurano 60.000 tisuća eura, a ugovore s predstavnicima 22 udruge za njihova 23 projekta u petak je u Kulturnom centru Ivan Rabuzin potpisao novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

- Tradicionalno, Grad Novi Marof pomaže rad udruga sa svojeg područja i to onih koje djeluju izvan naše Zajednice športskih udruga, Vatrogasne zajednice te onih u području kulture, odnosno naših KUD-ova jer za njih financijska sredstva osiguravamo posebno. To su, primjerice, udruge naših branitelja, udruge u zdravstvu i ostale koje okupljaju ljude i na neki način doprinose razvoju grada. Ono što je značajno jest da mi pomažemo i brojne udruge koje nisu samo iz Novog Marofa, ali imaju članove s našeg područja i svoje aktivnosti provode na području grada – rekao je Jenkač.

Do 4.000 eura po udruzi

Maksimalan iznos za realizaciju projekata koje su udruge prijavile, a koji su brojne udruge i dobile je 4.000 eura po udruzi.

- Čestitam svima koji su odradili projekte i opravdali financijska sredstva koja smo im dodijelili prošle godine i time stekli mogućnost prijave na ovaj natječaj. Želim im svima puno uspjeha u radu te da dobivena sredstva najbolje iskoriste za funkcioniranje svojih udruga, na korist gradu Novom Marofu i svim svojim članovima – kazao je novomarofski gradonačelnik.

Posebno ranjive skupine

Dodao je kako na području grada djeluju razne udruge, među njima i one koje brinu o djeci te skupinama društva koje su posebno ranjive.

- Pomažemo i onima koji brinu o djeci koju su napustili roditelji, onima koji brinu o slabovidnim i slijepim te gluhim osobama, tu je i naša udruga Pinta, naši branitelji i domobrani, kao i umirovljenici. Svima njima pružamo potporu jer ulažu puno truda u ono što rade, njihovi su programi i projekti svake godine sve bolji i bogatiji i svojim zalaganjem i aktivnostima oplemenjuju društveni život i događanja na području Novog Marofa i svima nama čine život boljim i kvalitetnijim, na čemu im uime građana zahvaljujem– zaključio je Jenkač.

Komentari