Gradonačelnik Ljubomir Kolarek primio je učenike Srednje škole Prelog, koji su na nedavnom Državnom natjecanju učenika srednjih strukovnih škola World Skills Croatia, osvojili naslov državnih viceprvaka u disciplini Poduzetništvo.

Ovaj su uspjeh izborili učenici Kristian Kolar, Neven Ovčar i Tena Treska, pod mentorstvom profesorice Mirele Petković. Državno natjecanje učenika srednjih strukovnih škola WorldSkills Croatia održalo se u Zagrebu, a po prvi put u našoj zemlji, u ovakvoj su formi natjecanja, učenici odmjeravali snage u više od četrdeset disciplina, u razdoblju od 26. do 28. ožujka.

Učenici Srednje škole Prelog nastupili su u još tri discipline. Mateja Levačić i Tena Kolarić nastupile su u disciplini Smotra radova učenika s teškoćama, gdje su sa svojom mentoricom Anicom Naranđa organizirali «čajanku» pomoću restauriranih starih predmeta, na zadanu temu očuvanja kulturne baštine pod nazivom „Dašak modernog na tradicionalan način“.

Veliku ulogu odigrala je i bivša učenica, a sada pomoćnica u nastavi Dijana Režek, svojom donacijom starih predmeta te brojnim idejama kojima je pomogla u realizaciji simpatične „čajanke“. Mihael Mesarić s mentorom Krunoslavom Tilošancom već je najbolji učenik kuhar u Međimurju, a sada je zamijećen i u ostatku Hrvatske. Njegov menu od nekoliko slijedova plijenio je pažnju posjetitelja i gostiju. Učenice 4.EK razreda Ena Golubić, Tea Novak i Lucija Šalamon (mentor Tanja Gregur) svoju su vježbeničku tvrtku Eko - zona predstavile na Sajmu i smotri vježbeničkih tvrtki te privukle pažnju čak i predsjednice RH Kolinde Grabar Kitarović.

Ključne riječi: prelog, srednja škola, učenici, viceprvaci,

Komentari

06.04.2019. 12:24h Zadnja izmjena: 06.04.2019. 12:26