Gradsko vijeće: Dnevni red donosi "lako zapaljive" teme

Objavljeno: 11.10.2011. 00:51

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:11

Očekuje nas još jedna „vruća“ sjednica varaždinskog Gradskog vijeća. Na dnevnom redu sjednice su naime „lako zapaljive“ teme kao što su rebalans proračuna, izvještaj revizije o poslovanju grada te izvještaji o poslovanju tvrtki u kojima Grad ima udjele u vlasništvu i javnih ustanova kojima je Grad osnivač.

Sam izbor tema jamči da će današnja sjednica Gradskog vijeća biti vrlo zanimljiva i izuzetno napeta, a kad se tome doda činjenica da se sjednica odvija samo pet dana uoči prijevremenih izbora za gradonačelnika Varaždina, jasno je da bi vrlo lako moglo doći do „vatre“.

Bit će to prilika i da se „oči u oči“, pet dana prije izbora, susretnu dva kandidata kojima se daje najviše šansi za pobjedu na prijevremenim izborima, zamjenik gradonačelnika Zlatko Horvat i šef oporbe Goran Habuš.

Oporbeni vijećnici već su dali naslutiti da na današnjoj sjednici neće biti popusta i da će žestoko braniti svoje stavove.

Bilo kako bilo, gradski će vijećnici danas glasati o rebalansu gradskog proračuna, izvješću o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Varaždina za 2010. godinu te izvješćima o radu tvrtki i ustanova "Varkom", "Termoplin", "Parkovi", "Varaždinske vijesti", "Aquacity“, „Gradska tržnica", "Slobodna zona Varaždin", "Tehnološki park Varaždin", "Varaždin Airport", Razvojna agencija Sjever-DAN, Centar kompetencije za obnovljive izvore energije, JU "Gradski bazeni Varaždin", JU "Gradski stanovi Varaždin", Veleučilište u Varaždinu, Dječji vrtić "Varaždin", Gradska knjižnica i čitaonica "M. Ožegović" Varaždin, Gradski muzej Varaždin, Hrvatsko narodno kazalište u Varaždinu, Galerijski centar Varaždin, Koncertni ured Varaždin i Pučko otvoreno učilište Varaždin.

Komentari