grad novi marof

Novom Marofu 21.000 eura za sufinanciranje dogradnje objekta na groblju Oštrice

Objavljeno: 14.03.2024. 12:47

Foto: Arhiva

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju odobrila je Novom Marofu sufinanciranje projekta dogradnje mrtvačnice na mjesnom groblju Oštrice.

Ugovorom o financiranju Novi Marof dobiva 21.000 eura što odgovara iznosu 90 posto prihvatljivih troškova. Preostali manji dio pokrit će se iz gradskog Proračuna.

– Sa sanacijom i dogradnjom grobnih kuća na gradskim grobljima započeli smo prije nekoliko godina, a sada je došao i red na dogradnju mrtvačnice na mjesnom groblju Oštrice. U svakom projektu nastojimo pronaći vanjski izvor financiranja ili barem sufinanciranje. Sav novac dobiven iz nacionalnih ili europskih fondova znači da ostaje više izvornih proračunskih sredstava koje možemo usmjeriti izravno prema našim građanima – rekao je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Gradonačelnik Jenkač je dodao da je još nekoliko projekata komunalne i društvene infrastrukture prijavljeno na javne pozive, a s obzirom na sve dosadašnje uspjehe u pripremi projekata, i u ovim slučajevima se nada pozitivnim rješenjima.

Komentari