Habuš: Moja savjest je pred Varaždincima potpuno čista

Objavljeno: 09.02.2012. 13:48

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Željko Hajdinjak / CROPIX

Gradonačelnik Goran Habuš bio je iznenađen kad je od medija doznao da je nezavisni vijećnik Nino Lučić protiv njega podnio kaznenu prijavu zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

>> Vijećnik Nino Lučić kazneno prijavio gradonačelnika Habuša

Gradonačelnik Habuš ističe da je "Lučićeva prilično nervozna reakcija najbolji pokazatelj da je nova gradska vlast na pravome putu".

- Gospodin Lučić svojim je dosadašnjim političkim djelovanjem pokazao kojim se prioritetima vodi u svom javnom radu. Kao gradonačelnik, ja sam javna osoba i u ovom demokratskom društvu svatko ima pravo izreći svoje mišljenje, pa čak i podnijeti tužbu ukoliko to smatra neizbježnim. Srećom, posljednju će riječ u svemu tome reći nadležne institucije - poručuje gradonačelnik.

Lučić i Habuš inače imaju zajedničku povijest. Habuš, tada čelnik gradskog HNS-a i Lučić, tada čelnik gradskog SDP-a, zajedno su izašli na lokalne izbore 2009. godine.

Habuš i Lučić ostvarili su tada solidan rezultat na neposrednim izborima za gradonačelnika i njegove zamjenike no ipak su poraženi od tadašnjeg gradonačelnika Ivana Čehoka. SDP i HNS su pak zajedno ostvarili vrlo dobar rezultat na izborima za Gradsko vijeće no ubrzo je „ljubav pukla“ i njihova pozicija u Gradskom vijeću je bitno oslabljena. Danas, gotovo tri godine godine kasnije, Habuš je ipak u fotelji gradonačelnika Varaždina, a Lučić je u Gradskom vijeću kao nezavisni vijećnik.

Gradonačelnik Habuš ističe da je jedan od najvećih problema s kojim se susreo od kad je sjeo u fotelju gradonačelnika Varaždina s kojim se uhvatio u koštac zajedno sa suradnicima „vrlo sporan i za Varaždince vrlo štetan ugovor o zbrinjavanju otpada s T7 grupom“.

- U rješavanju tog problema niti u jednom potezu nisam djelovao samostalno ili bez konzultacija nekoliko stručnih institucija i tu mi je pred Varaždincima savjest potpuno čista jer sam siguran da djelujem u njihovom najboljem interesu - zaključio je gradonačelnik Habuš.

Komentari