Habuš oštro reagirao na još jednu kaznenu prijavu Lučića

Piše: evarazdin

Objavljeno: 17.02.2012. 16:59

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

Foto: Branko Težak / Cropix

Varaždinski gradonačelnik Goran Habuš oštro je reagirao na još jednu kaznenu prijavu koju je protiv njega podigao gradski vijećnik Nino Lučić...

Nakon što je danas gradski vijećnik Nino Lučić podnio još jednu kaznenzu prijavu protiv varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, stigla je i reakcija njegovog bivšeg koalicijskog partnera i čelnika Grada.

>> Nino Lučić podnio još jednu prijavu protiv Habuša

Habuš tvrdi da su optužbe Nine Lučića postale toliko apsurdne da varaždinska javnost od njega očekuje barem onoliko kaznenih prijava koliko je kao danas navodno nezavisni vijećnik stranaka promijenio u posljednje vrijeme.

Varaždinski gradonačelnik tvrdi i da kakvim se metodama i argumentacijama Lučić koji je odvjetnik,  u svojim prijavama služi možda najbolje potvrđuje neslavno propala prijava protiv varaždinskog novinara Luke Špaca.

- Spektakl s prijavom novinara trajao je nekoliko tjedana, a toliko će vjerojatno trajati i priča s kaznenim prijavama protiv gradonačelnika. Ili barem tako dugo dok Nino Lučić ne pronađe neku novu političku opciju ili stranku za koju će se zdušno zalagati- istaknuo je Habuš.

Varaždinski gradonačelinik tvrdi da već uistinu „sapunici“ koja se vodi na relaciji tzv. neovisnih gradskih vijećnika prema aktualnoj gradskoj upravi, a očito podržavajući interese sukladne interesima vlasnika T7 Grupe i povezanih interesnih skupina.

Podsjetio je Habuš da je prema podacima iz podignute optužnice protiv bivšeg gradonačelnika Grada Varaždina i vodstva T7 Grupe, Grad Varaždin i pravne osobe u njegovom većinskom vlasništvu oštećeni za najmanje 49.594.451,70 kuna.

- Tijekom našeg vijećničkog mandata za vrijeme bivšeg gradonačelnika kontinuirano smo ukazivali na nelogičnosti i već tada aktivo pokušavali ukazati na problematiku koja eto ovih dana eskalira situacijama kojih smo svi itekako svjesni. Koraci koje smo poduzeli stoga nikako nisu nepromišljeni i neutemeljeni, već imaju uporište u svemu što smo do sad nekoliko puta isticali i na čemu tijekom proteklih dva mjeseca svakodnevno radimo, a s ciljem pronalaska dugoročno održivog rješenja sukladnog zakonu i sigurnosti građana Grada Varaždina. I to jest ono što je jedino važno i jedino točno - tvrdi Habuš.

Komentari