Habuš poručio T7 VIS-u: Otpad i dalje neometano zbrinjava Varkom

Piše: eVarazdin.hr

Objavljeno: 06.08.2012. 14:56

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 09:16

Unatoč drugačijem dojmu, koji se može iščitati iz „vikend – priopćenja“  i nove medijske ofanzive T7 VIS-a, novonastali komunalni otpad iz Varaždina i okolice i dalje neometano skuplja gradska tvrtka Varkom d.d., te postupa s njime kao i do sada - glavni je naglasak osvrta varaždinskog  gradonačelnika Gorana Habuša na nedavne navode T7 grupe:

>>Sud odlučio: Smeće mora u MBO, stroge kazne za prekršitelje

Varaždinski gradonačelnik tvrdi da se paušalno tumačenje donesene privremene mjere od strane T7 VIS-a d.o.o. može tumačiti kao još jedan zlonamjerni pokušaj obmanjivanja varaždinske, ali i hrvatske javnosti, te kao još jedna u nizu opstrukcija što skorijeg rješenja problema varaždinskog otpada.

- Grad Varaždin je pokrenuo postupak davanja koncesije za zbrinjavanje komunalnog otpada, nastojeći pronaći za Varaždince najjeftinije i najbolje rješenje. Mjera Trgovačkog suda u Varaždinu, izrečena 30. srpnja je, međutim, zaustavila taj proces. Iako smatramo da za to nije bilo valjanih elemenata, izrečena mjera za Grad Varaždin je obvezujuća i poštivat ćemo je sve do rješenja žalbe na Visokom trgovačkom sudu – istaknuo je gradonačelnik , dodavši da je upravo nevjerojatno kako se u javnosti uporno izvrću činjenice.

Po njemu, spor između legalno izabrane gradske vlasti i grupe osumnjičene za kriminal pokušava se prikazati kao osobni sukob na razini pojedinca.

- Želio bih vas podsjetiti kako je gospodin Patafta od prošle godine predmet istrage USKOK-a, u kojoj je, zajedno s bivšim gradonačelnikom Čehokom, osumnjičen za malverzacije koje su oštetile varaždinski gradski proračun za oko 50 milijuna kn. Zbog toga je gospodin Patafta bio i u pritvoru  od 10. lipnja do 19. srpnja prošle godine, a da bi izašao na slobodu, platio je u Hrvatskoj rekordnu jamčevinu od 12 milijuna kn – osvrnuo se gradonačelnik Habuš na istragu koja još uvijek traje.

Komentari