HDZ: NK Varaždin mora u stečaj, to je vreća bez dna

Piše: eVaraždin.hr

Objavljeno: 10.02.2014. 10:49

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:27

Foto: Ilustracija

GO HDZ Varaždin odlučila je komentirati aktualnu situaciju oko NK Varaždin.

Priopćenje ove stranke koje potpisuje predsjednik Marijan Kovačić prenosimo u cijelosti

Iako u Hrvatskoj demokratskoj zajednici nismo zadovoljni razvojem događaja ne možemo ne ukazati na činjenicu da je stranka već ranije, gotovo jedina, ukazivala na ono što u ovom trenutku ispada neminovno i realno. Riječ je o već višegodišnjem problemu odnosno propadanju nekadašnjeg NK Varteksa, sada NK Varaždina.

Da podsjetimo. U nekoliko navrata HDZ je upozoravao da je stečaj Kluba, nažalost, jedina realna i po građane, te daljnje nekontrolirano trošenje proračunskih novaca,  „najbolja“ opcija. Odavno smo upozoravali da je Klub „vreća“ bez dna , da se neopravdano troši proračunski novac i da je cijela situacija otišla predaleko a da bi se nešto moglo spasiti. Iako smo svjesni da je NK Varaždin klub sa gotovo stoljetnom tradicijom, da je dugo vremena bio ponos i glavni „brand“ našeg grada, realnost je nešto sasvim drugo.

Realnost je činjenica da uz toliki broj nezaposlenih, toliki broj radnika s minimalnom plaćom, posrnulim gospodarstvom, jednostavno više nema opravdanja za trošenje novaca Varaždinki i Varaždinaca u nešto što u ovom trenutku ima jako neizvjesnu ili gotovo nikakvu budućnost.

Još jednom ponavljamo, nije nam drago što smo bili u pravu, ali kao odgovorna stranka i odgovorni  ljudi u stranci, ne možemo dopustiti daljnje bezrazložno trošenje proračunskih sredstava.

Prema nedavnim izjavama varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša, Klub je s pozicije Škole u dugovima oko 400.000 kuna. Dodatnih milijun kuna treba za završetak natjecanja u III. ligi te još milijun kuna za proces preoblikovanja. HDZ smatra da je 2,5 milijuna kuna, dodajući tome prijašnji dug Kluba koji je veći od 30 milijuna kuna, preveliki novac da se tako olako troši. Ta se sredstva mogu puno korisnije upotrijebiti jer je mnogo Varaždinaca koji trebaju konkretnu pomoć u ovom  trenutku.

Stoga je prijedlog HDZ-a, kao što smo već i ranije isticali, da se pokrenu legalne aktivnosti stečaja Kluba a da se svi napori ulože u održanje i opstanak škole nogometa i rad s najmlađim uzrastima. Ujedno je to opredjeljenje stranke da se proračunska sredstva ulažu isključivo u rad s mladima a svi profesionalni sportski klubovi da financijska sredstva pronađu na tržištu u realnom sektoru.

Komentari