Horvat pristao na nagodbu, nova gradska vlast na sudu osporila potraživanje

Objavljeno: 26.03.2012. 10:27

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 10:29

U „moru“ sudskih sporova koji se vode protiv Grada Varaždina je i tužbeni zahtjev koji je podnijela tvrtka Novogradanja za nadoknadu troškova obnove zgrade Tehnološkog parka 2007. godine.  Iako je vršitelj dužnosti gradonačelnika Zlatko Horvat uoči prijevremenih izbora za gradonačelnika prošle godine u ime Grada pristao na nagodbu kojom bi se Novogradnji isplatilo 1,2 milijuna kuna, nova je gradska vlast uspjela osporiti to potraživanje te Grad na kraju neće morati platiti ništa.

Radi se o radovima koje je tvrtka Novogradnja izvršila 2007. godine nakon požara na zgradi Tehnološkog parka. Uoči tog događaja ta je tvrtka izvršila radove na pročelju zgrade u vrijednosti od oko 200 tisuća kuna i taj im je iznos i plaćen.

Novogradnja je u tužbi protiv Grada Varaždina međutim navela da su nakon požara izveli dodatne radove koji im nisu plaćeni i zatražila od Grada isplatu višemilijunskog iznosa.

- Uvidom u dokumentaciju utvrdili smo da ne postoji ni jedan dokument ili bilo kakav drugi trag o tome tko je te radove naručio, tko ih je trebao platiti i koji su uopće radovi izvedeni, ako su izvedeni - ističe zamjenica gradonačelnika Natalija Martinčević koja se osobno uključila u slučaj i u suradnji s odvjetnicima izvojevala pobjedu na sudu.

- Unatoč tome vršitelj dužnosti gradonačelnika Zlatko Horvat je uoči prijevremenih izbora pristao na nagodbu da se Novogradnji isplati 1,2 milijuna kuna. Ta nam je odluka došla na potpis nekoliko dana nakon preuzimanja mandata ali smo je odbili potpisati i sud je prije nekoliko dana potvrdio da smo bili u pravu - objašnjava Martinčević koja je i osobno svjedočila na sudu u tom procesu nakon čega je sud u potpunosti odbacio tužbu Novogradnje te toj tvrtki Grad nije obvezan platiti ništa.

- Na žalost to nije jedini sudski spor koji nas je dočekao kad smo preuzeli vlast. Bavimo se sa više sporova po više osnova koje smo naslijedili od bivše vlasti i to su ti „kosturi iz ormara“ koje smo spominjali kad smo preuzeli vlast. Bavimo se sa tim sporovima i građanima mogu poručiti da ćemo štititi njihove interese i nećemo pristati da se olako dijeli novac iz gradske blagajne - poručila je Natalija Martinčević.

Komentari