GRADSKI RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN1930

Ilija Puljević, trener GRK Varaždin 1930: „Ja jedino mogu obećati svakodnevni rad od dva do četiri sata.“

Objavljeno: 08.10.2018. 10:42

Zadnja izmjena: 08.10.2018. 10:44

Foto: Damir Ivančić

GRK Varaždin 1930 ove je sezone krenuo u pomlađivanje ekipe što je uvijek prijelomni trenutak za bilo koji sportski kolektiv. Loš start u prvenstvu, s dva poraza uzdrmao je stručni stožer i dosadašnji trener Siniša Radujković dao je ostavku a posle se prihvatio iskusni Ilija Puljević koji se za ovu prigodu vratio iz najavljene trenerske mirovine.

- Varaždin je vrlo lijepi grad i uz njega me vežu lijepe uspomene kada sam tu prije bio. I bilo mi je zadovoljstvo kada su me pozvali da dođem tu.

Prokomentirajte kako ste s klupe  vidjeli nedjeljni susret s ekipom Poreča?

- Poreč je odigrao puno bolje nego što je odigrao kod kuće protiv Sesveta. Mi smo promašili jednu ili dvije lopte, jedna ili dvije su na ispale, a promašili smo i dva „mrtva zicera“. Mi nismo stali nakon početnih 4:0 za njih, mi smo se vratili u igru, ali promašili smo svoje šanse a oni nisu. Najvažnije je da smo odigrali cijelo vrijeme jednu vrlo, vrlo dobru obranu. I ta obrana je odradila najveći dio ove utakmice. Na kraju šteta što nisu osvojena ta dva boda. Promašili smo pred kraj sedmerac za tri razlike ali morate znati da je to ekipa koja prije sedam dana u Rijeci doživila drugi poraz i nije izgledala dobro. Današnja obrana je vrhunac rukometne igre. A, za napad treba vremena. Ne može se za tri treninga napraviti više nego što se napravilo.

Jeste li dobili uvid u mogućnosti ekipe?

- Sve ja znam. Ja sam ja i ja sve znam.

Možete prognozirati sljedeće susrete?

- Što su prognoze? Ja mogu reći dobit ćemo deset razlike, pa ne dobijemo. Ja jedino mogu obećati svakodnevni rad od dva do četiri sata. Vrijeme treba da se sve posloži. Ne može se ništa preko noći. Ja sam vrlo pozitivno iznenađen kako su dečki reagirali. Prvo na moj dolazak, a onda kako su prihvatili moj način rada. Mi smo u četvrtak imali trening od pet ili šest sati. Možda se i u utakmici s Porečom vidio umor. Prognoze je nezahvalno davati , ja nikada niti nisam davao prognoze. Ja sam se uvijek uzdao „u se i u svoje kljuse“.

Sad tu treba vremena

Što vas je motiviralo da dođete u Varaždin jer ste već objavili da odlazite u trenersku mirovinu?

- Ja sam prije bio u Varaždinu i to je bio jedan od najljepših perioda mog života i nikad kontakt s ljudima iz Varaždina nije prestao. Već sam imao, pet ili šest puta pozive da dođem u Varaždin ali dogodilo se tako da sam krenuo drugim putem. U posljednje vrijeme sam se zahvalio upravama nekoliko klubova na pozivima, jer sam stvarno mislio otići u trenersku mirovinu. Ali, u međuvremenu i dalje radim na kampu u Rovinju, što je veliki projekt i dogodine očekujemo na njemu 2.500 sudionika. I to treba odraditi. Ali kada su me pozvali iz Varaždina i kada sam razgovarao sa suprugom uopće nije bilo dileme. Evo me sada tu. Ekipa je reagirala kao je reagirala, a svi ovi treneri na tribini takvu obranu tu odavno nisu vidjeli. Ja sam rekao da se stidim koliko oni puno znaju, a ja malo znam. Ovakva obrana ili ovakva borbenost tu nije viđena i nema što tko da kaže. Mi jesmo malo tanki s igračima ali u isto se vrijeme vidjelo da ako u Rijeci nisu mogli izdržati a evo danas je Štruk ili Glavaš bez problema odigrali šezdeset minuta. Štruk je veliki potencijal a ako ovako nastavi doći će do punog izražaja. Fenomenalno je odigrao drugoga u obrani. Cijelo vrijeme Tohss, ne znam da li je dao jedan ili dva gola, a on je njihov prvi igrač. Promašio je prva dva pa je poslije zabio. Treba vremena da naša igra legne. Večeras je Vrdoljak promašio, a u četvrtak je možda tisuću puta šutnuo na gol. To je premorenost. Sad tu treba vremena.

Komentari