Iščem posel: HZZ-ov portal za nezaposlene nitko ne ažurira

Objavljeno: 20.11.2012. 20:51

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:47

Foto: Ilustracija

HZZ je potrošio 116.000 eura za portal na kojem nema nijednog oglasa! Financirano je bilo samo pokretanje, a ne i održavanje portala. Na projektu su radili radnici Zavoda, ali trenutno za to više nemaju vremena, kažu u HZZ-u.

U siječnju prošle godine pokrenut je projekt Udaljeni jednim klikom, u sklopu kojeg je nastao i portal Iščem posel. Pokretanje portala najavljivalo se u medijima te su diljem županije polijepljeni plakati. Vrijednost projekta je 116 tisuća eura, od čega je sufinanciranje Europske unije 96.500 eura, odnosno 82,98 posto.

Osnivači portala, Varaždinski HZZ, zajedno s partnerima FOI-om, Varaždinskom županijom, Gradom Varaždinom, Agencijom za razvoj Varaždinske županije i Razvojnom agencijom Sjever – DAN, isticali su kako je primarna svrha projekta poticanje smanjenja nezaposlenosti. No, gotovo dvije godine nakon osnivanja, na portalu još uvijek nema ni jednog oglasa za posao.

Financirano pokretanje

- Projekt je bio financijski osiguran do 26. siječnja ove godine i od tog datuma nikakva sredstva nisu utrošena na portal. Financirano je bilo samo pokretanje, a ne i održavanje portala. Na projektu su radili radnici Zavoda koji su te poslove odrađivali uz svoje redovne poslove. Kako je u međuvremenu došlo do znatnog povećanja broja nezaposlenih, radnici nisu više bili u mogućnosti dodatno odrađivati posao vezan uz ažuriranje portala - objašnjavaju u HHZ-u, područna služba Varaždin.

Napominju i kako Iščem posel nije prvenstveno zamišljen kao još jedan portal sa slobodnim radnim mjestima.

- Iščem posel je portal s raznim informacijama koje su vezane uz radno zakonodavstvo, školovanje, stipendiranje, a slobodna radna mjesta su samo ostavljena kao mogućnost poslodavcima ukoliko se na to odluče, bez naknade - kažu u HZZ-u.

Njihovi partneri, Varaždinska županija i Grad Varaždin, ističu kako s portalom više nemaju ništa.

Više pročitajte u Varaždinskom tjedniku

Komentari