općina petrijanec

Ishođena uporabna dozvola za podsustave Petrijanec-Zelendvor

Objavljeno: 14.11.2023. 11:52

Zadnja izmjena: 14.11.2023. 11:52

Temeljem provedenog tehničkog pregleda, ishođena je uporabna dozvola za podsustave Petrijanec-Zelendvor, izgrađene u okviru projekta 'Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Varaždin' te je time je uspješno proveden dio projekta Aglomeracije Varaždin koji se odnosio na Općinu Petrijanec.

Projektom Aglomeracije Varaždin na području Općine Petrijanec bila su obuhvaćena naselja Nova Ves Petrijanečka, Družbinec, Strmec Podravski, Zelendvor i dio naselja Petrijanec, a ukupna vrijednost ulaganja iznosila je približno 4,7 milijuna eura. U Općini Petrijanec izgrađena je značajna nova infrastruktura i veći broj priključaka na sustav odvodnje.

- Izuzetno sam zadovoljan rezultatima ulaganja u projekt dogradnje sustava odvodnje u našoj općini te mogu reći da smo se opremili komunalnom infrastrukturom za 21. stoljeće, a pritom smo omogućili očuvanje podzemnih voda i okoliša. I život naših sugrađana od sada će biti ugodniji jer imamo puno ljudi koji imaju septičke jame,a to ih puno košta. Puno jeftinije i puno praktičnije je spajanje na kanalizaciju, priključak je besplatan, a sada će to biti moguće praktički svim stanovnicima općine odnosno svakom domaćinstvu  – istaknuo je načelnik Željko Posavec.

Dogradnja sustava odvodnje u Općini Petrijanec odvijala se u okviru trase kojom su još obuhvaćene općine Cestica, Vinica i Sračinec. Projekt je s više od 70 posto financiran iz Kohezijskoga fonda Europske unije, ali i iz nacionalnih sredstava, uključujući i vlastita sredstva općina. 

Komentari